وبلاگ
خطر‌های امنیتی ناشی از استفاده نادرست پیام‌رسان‌ها

خطر‌های امنیتی ناشی از استفاده نادرست پیام‌رسان‌ها

میزان استفاده از پیام‌رسان‌ها بیش از آن چه که پیش‌بینی می‌شد افزایش داشته، به طوری که تقریباً مانند خوردن ناهار یا شام، به یک عادت تبدیل شده است. طبق آمار، برنامه‌های ارتباطات و اجتماعی حدود ۹۷ درصد از بازار موبایل را در بین کاربران به خود اختصاص داده است. ComScore اعلام کرده است، ۹۶% درصد از کل زمان فعالیت آنلاین در گوشی‌های همراه و تبلت ها، برای پیام‌رسان‌ها اختصاص داده می‌شود.

خطر امنیتی پیام رسان ها

این موضوع نشان دهنده‌ی نیاز به امنیت بیشتر در این پیام‌رسان ها است که ما آن را نادیده می‌گیریم. تنها دلیلی که می‌توان در این موضوع بیان کرد این است که ما در مورد خطرات احتمالی که با زدن بر روی لینک‌ها یا نصب پیام‌رسان‌های غیر رسمی ممکن است پیش بیاید، توجه نمی‌کنیم.

اما مراقب باشید. از آنجایی که ما زمان زیادی با پیام‌رسان‌ها صرف می‌کنیم، باید بدانید که مجرمان مجازی ظاهراً همین را از ما می‌خواهند. میزان موفقیت آن‌ها چقدر است؟ هر پیام‌رسان معروفی اذعان دارد که از داده‌های شخصی محافظت می‌کند. مالکان این سرویس‌ها به شما اطمینان می‌دهند که از رمز نگاری سرتاسر یا End To End استفاده می‌کنند. اما آیا این موارد برای تضمین امنیت کافی هستند؟ بیاید بررسی کنیم.

واقعیتی در مورد برنامه‌های پیام‌رسان معروف

اگر کاربرانی را که ماه‌ها است در پیام‌رسان‌های مختلف فعالیت می‌کنند را بررسی کنیم، می‌توان فهرستی از برنامه‌های معروف را معرفی کرد: تلگرام (۲۰۰ میلیون)، واتس اپ (۱۵۰۰ میلیون کاربر)، پیام‌رسان فیس‌بوک (۱۳۰۰ میلیون کاربر)، وی چت (۱۰۰۰ میلیون کاربر)، اسکایپ ( ۳۰۰ میلیون کاربر ). آیا هیچ یک از این غول‌های تجاری در مورد لو رفتن اطلاعات شخصی کاربران خود حرف زده‌اند؟

واتس اپ

واتس اپ

سالها پیش معروف‌ترین پیام‌رسان یعنی واتس اپ مورد سوءاستفاده قرارگرفته و بدافزاری با نام Banking Tojan در همه جا پراکنده شد. مجرمان مجازی از کاربران می‌خواستند شماره‌ی دوست جدید خود را تائید کنند.

برای این کار کاربران می‌بایست روی لینکی کلیک می‌کردند. در نتیجه از طریق آن لینک، بدافزار مدنظر دانلود می‌شد که تمامی اطلاعات بانکی کاربر را می‌دزدید.

پیام‌رسان فیس‌بوک

پیام‌رسان فیس‌بوک

شاید در مورد کلاه‌برداری‌های اخیر فیس‌بوک و چگونگی حضور ۸۷ میلیون کاربران در لو رفتن داده‌ها شنیده‌اید. اطلاعات شخصی چگونگی انجام این اتفاق همچنان مرتبط با پایگاه داده‌ها است. این داده‌ها شامل اطلاعیه‌ها خبر، نوار زمان، پیام‌ها، پروفایل شخصی و غیره می‌شود.

حتی بزرگ‌ترین شرکت‌ها هم گاهی اوقات نمی‌توانند در برابر حملات سایبری مقاومت کنند. شما چطور؟

چطور می‌توان از اطلاعات آنلاین خود محافظت کرد؟

خب همان‌طور که می‌بینید حتی غول‌های جهانی هم همیشه نمی‌توانند در برابر حملات سایبری دوام بیاورند. به همین دلیل است که خطوط دفاعی اضافی این روزها اهمیت پیدا کرده است که این خطوط همان فعالیت‌هاییست که شما به منظور افزایش امنیت باید انجام دهید.

برای همین منظور ما شبکه‌های خصوصی مجازی امن ( وی پی ان یا فیلتر شکن ) را پیشنهاد می‌کنیم. به طور خلاصه این نرم‌افزار لایه‌ای برای حفظ داده‌های شخصی است که باعث ایجاد ارتباط تونلی رمزگذاری شده بین دستگاه شما و یک سرور امن می‌شود ( درباره vpn بیشتر بدانید ).

در نتیجه مهم نیست روی چه لینکی کلیک می‌کنید یا چه نرم‌افزاری را دانلود می‌کنید. هیچ مجرم سایبری قادر نخواهد بود رمزگذاری داده‌های شما را رمزگشایی کند، حتی اگر قسمتی از رمزهای به دست او بیافتد. البته این موضوع به یکسری موارد مانند معتبر بودن ارائه دهنده VPN بستگی دارد چون ممکن است شما از یک فروشنده ضعیف وی پی ان را خریداری کنید که امنیت و سیستم رمزنگاری قدیمی یا منسوخ را برای کاربرانش در نظر گرفته باشد.

امتیاز خود را برای این مقاله ثبت کنید
[کل رای‌ها: 0 میانگین: 0]

بپرسید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.